Dampsaga Paintball

Vi tilbyr utleie av paintballutstyr og disponerer innendørs bane på ca 700m².

Vi arrangerer paintballaktiviteter for:

  • utdrikningslag
  • firmafester
  • kick-off
  • fødselsdager
  • vennegjenger
  • og andre grupper og anledninger.

Velkommen skal du være!
Dampsaga Paintball

Kontaktinformasjon
Lillehammer Camping v/ Stian

Telefon 970 70 045
E-post paintball@lillehammer-camping.no

Hva er Paintball?

Paintball oppsto i USA på begynnelsen av åttitallet. Det begynte med at noen karer med god fantasi fant ut at pistolene de brukte til å merke sauer og trær for felling, også kunne brukes til å skyte på hverandre med. Disse pistolene brukte paintballs av samme størrelse som brukes i dag, men med et fyll som ikke skulle kunne fjernes. Forskjellen er at her bruker man paintballmarkør (gevær) som skyter ut ufarlig, miljøvennlig og vannoppløselig farvestoff innkapslet i gelatin. Paintball har utviklet seg til å bli en virkelig populær sport. Trenden i samfunnet er en søking etter ekstreme opplevelser, avkobling fra kjedelige hverdager preget av rutine og daglig stress og mas. Paintball har i mange år blitt drevet kommersielt i Norge, med spesiell tanke på firmaer og større grupper som utdrikningslag. I USA er paintball pr. idag en større ekstremsport enn snowboard, med sponsorer, TV- dekning, profesjonelle utøvere og nasjonale mesterskap.

Spillet:


Paintballspillet passer for folk i alle aldre som ønsker en skikkelig spennende og gøyal aktivitet. Spillet gir dessuten masse mosjon. Det beste med paintball er at det er en lek for alle, uansett kjønn eller alder. Spillene kan legges opp slik at alle får delta like mye, og har like store sjanser uansett utstyr, erfaring eller fysiske forutsetninger. Spillet kan variere i det uendelige med antall spillere, lag, forhistorier, fysiske hindringer, mål, tid, etc. Et av de vanligste spillene er såkalt "capture the flag", hvor to lag starter fra hver sin base der det henger et flagg. Målet er å erobre det andre lagets flagg, og samtidig forsvare sitt eget. En annen ting er å beholde flest mulig av dine egne spillere til spillets slutt samtidig som du markerer ut flest mulig motstandere med maling. Blir man truffet, og ballen sprekker, skal man markere dette og bevege seg hurtigst mulig til frisonen. Samarbeid er svært viktig, og gruppen får anledning til å teste sin evne til samarbeid og å ta raske beslutninger i pressede situasjoner.

Sikkerhet:


Sikkerheten er veldig viktig under paintballspill. Maske skal ALLTID være på så lenge man er med i spillet og er ute på banen. Maskeglasset av polykarbonat er laget for å tåle langt mer enn treff fra en paintball, så dersom man blir truffet midt i maska er det verste som kan skje at man ikke ser noe på grunn av pulveret/malingen. Før man forlater banen skal løpsplugg eller løpskondom alltid være på. Dette er for at andre rundt skal føle seg trygge og for å forhindre avt "vådeskudd". Løpspluggen forhindrer at ball kan forlate løpet uten å bli knust. De aller fleste skadene i paintball skjer som følge av brudd på sikkerhetsreglene, men skader under spill er utrolig sjeldent. I USA er det visstnok flere skader i golf enn i paintball.

Utstyret:


Ballen, som vi benytter på vår innendørsbane har ett skall av plast/voks og fylt med pulver. Kan lett børstes, ev støvstuges av klær og hud. Mens utendørs benytter vi baller, som sporten har navnet fra, er en gelatinkapsel med farget vannløselig, nedbrytbar og harmløs væske inni ( Dokumentert av Miljøverndepartementet etter tester de har gjort ). Den kan skylles av klær og hud med vann og mild såpe. Markører finnes i mange utgaver. Felles er at de alle bruker enten CO2-gass eller dykkerluft til å skyte ut ballene. Magasinene har normalt plass til ca 200 ball. Utgangshastigheten på markøren er begrenset til maks 100 m/s. Nybegynnere kan klare seg med ganske billig utstyr til å begynne med. Vi anbefaler en av våre rimeligste pakkeløsninger.

Gjør det vondt å bli truffet?


En del er engstelig for å bli truffet av paintballs. Litt vondt kan det gjøre hvis du blir truffet på "riktig" sted. Som regel er man så full av adrenalin og gira at man ikke merker treffet. Blåmerker er en del av spillet. Spillet er mest populært blant gutta, men de tøffeste spillerne vi har sett er faktisk jenter. De gir seg sjeldent uten en skikkelig kamp.

Tips en venn